Előadók

Nemzetközi vendégelőadók

Stephen Brobst
Chief Technology Officer, Teradata

A Teradata Corporation technológiai vezetője, az adattárházak világának egyik vezető szaktekintélye. A Teradatához való 1999-es csatlakozása előtt több adattárházas és e-business területen tevékenykedő sikeres start-up céget hozott létre. Széles körben ismert népszerű előadó, aki a Boston University és a Massachusetts Institute of Technology intézményekben is oktatott. Számos tudományos és műszaki szervezetnek tagja és részt vesz Barack Obama amerikai elnök tudományos tanácsadói testületének munkájában.

Hazai előadóink

Arató Bence
ügyvezető igazgató, BI Consulting Kft.

Az üzleti intelligencia területének tapasztalt szakembere, aki az elmúlt tizenöt év során neves tanácsadócégeknél töltött be vezető pozíciókat. A BI Consulting irányítása mellett a BI.hu portál és a BI Évkönyv főszerkesztője, a BI-TREK és DW-TREK kutatások szakmai vezetője.

Gollnhofer Gábor
ügyvezető igazgató, Meta Consulting Kft.

Az adattárházak tapasztalt szakembere, 1996. óta foglalkozik magyar és külföldi DW/BI rendszerek kialakításával és ehhez kapcsolódó tanácsadással. Kiemelt szakterülete az adatmodellezés, mind az adattárházak, mind a hagyományos informatikai rendszerek terén. A The Data Warehouse Institute (TDWI) tagja, Certified Data Vault Data Modeler.

Spinyhért Ferenc
alkalmazás platform termékmenedzser, Microsoft Magyarország Kft.

A Microsoft Alkalmazás Platform termékeinek és a rájuk épülő megoldásoknak - így az üzleti intelligencia és adattárház megoldásoknak – termékmenedzsmentjét látja el 2009 óta. Korábban, közel 12 évig dolgozott az Oracle magyarországi leányvállalatánál, mint értékesítési tanácsadó.

Arató Eszter
CRM igazgató, E-Star Alternatív Nyrt.

Informatikus mérnöki diplomáját a Gábor Dénes Műszaki Főiskolán szerezte. 1991. és 2010. között a Magyar Telekom Nyrt érdekeltségi körébe tartozó társaságoknál dolgozott, különböző ügyfélszolgálati vezetői munkakörökben. Eközben projektvezetőként részt vett számos jelentős ügyfélkapcsolati- és számlázórendszer tervezésében és implementálásában. Munkaköre szorosan kötődött a pénzügyi, informatikai és jogi megfelelőség biztosításához is, jelenleg az E-Star Alternatív Nyrt. CRM igazgatói posztját látja el.

Tajti Viktor
piackutatási osztályvezető, EGIS Gyógyszergyár Nyrt.

8 évig elemzőként tevékenykedett egy adatbányászati tanácsadással foglalkozó cégnél, majd 2008-ban csatlakozott az EGIS-hez. Közgazdász végzettséggel rendelkezik, amelyhez a sokéves szakmai munka során megszerzett széles körű informatikai ismeretek társulnak.

Baranyi Szabolcs
Információ Menedzsment szoftver szakértő, IBM Magyarország

Technikai konzulensként 8 éve foglakozik adatbázis technológiákkal adatgyűjtő rendszerekkel, vezető fejlesztőként vett részt adattárház építési továbbá, ERP rendszer migrációs projektekben. Dolgozott banki tranzakciókon alapuló szabály alapú automatikus kedvezményi rendszer kifejlesztésén. Az IBM csapatához 2011 ben csatlakozott ahol ma az Information Management termékcsoport technikai szakértője.

Kiss Tibor
Üzleti intelligencia és adattárház szakértő

Tizenöt éve foglalkozik elemzőeszközökkel, neves tanácsadócégnél majd a K&H Bank adattárház és üzleti intelligencia területén töltött be különböző pozíciókat. Jelenleg a területéhez tartozik a K&H Bank adattárházának elsődleges felhasználása valamint az adattárház fejlesztés szakmailag felügyelete, az üzleti területek igényeinek összefogása valamint az információk megfelelő publikálásának biztosítása.

Gáspár-Papanek Csaba
adatbányászati csoport vezető, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

A BME-n működő DMLab adatbányászati műhely létrehozója és vezetője. Tapasztalatait alapkutatási, kutatás-fejlesztési és üzleti projektekben illetve nemzetközi adatbányászati versenyeken szerezte. Egyetemi oktatói és kutatói munkája mellett az adatbanyaszat.blog.hu oldal egyik lelkes szerkesztője.

Bódogh Attila
innovációs igazgató, Nextent Informatika Zrt.

Informatikus mérnöki végzettséggel a Corvinus Egyetem pénzügy szakirányán szerzett másoddiplomát, közben adattárház fejlesztőként, majd különböző tanácsadói, projektvezetői pozíciókban üzleti intelligencia rendszerekkel, adattárházakkal foglalkozott. Nemzetközi projektvezetői (PMP) végzettséggel rendelkezik, 2004-ben MBA végzetsséget szerzett a Budapesti Műszaki Egyetemen, majd 2009-ben felnőttképzésben közgazdasági Ph.D képesítést. Több mint tíz éve foglalkozik üzleti intelligencia és analitikus CRM rendszerekkel, hangbányászattal és IT stratégiával.

Ébert Gábor
adattárház fejlesztő, Nextent Informatika Zrt.

Programtervező-matematikus diplomát szerzett az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Informatikai Karán, majd szoftverfejlesztőként számos informatikai projektekben vállalt feladatokat, különböző platformokon, különböző programozási nyelvekben. A szakember elmúlt években az üzleti intelligencia, adattárház területre specializálódott, ahol adatmodellezéssel, ETL eljárások tervezésével és fejlesztésével és különböző riporting megoldásokkal foglalkozik. Kiemelt tapasztalata van nagyteljesítményű, extrém adatmennyiségű adattárházas rendszerek fejlesztésében és hangolásában.

Kulcsár Attila
Reporting Executive, BAT Magyarország Kft.

A Reporting csapat vezetőjeként feladata az üzleti igények összegyűjtése, megértése és szükség esetén átfordítása a fejlesztők irányába, a reportingot érintő változások kezelése, tesztek kordinálása.

Kiss Tibor
szoftverfejlesztő mérnök, Omixon

Több mint 15 éves szoftverfejlesztői tapasztalattal rendelkezik, számos nagy projekten vett részt, ezek közül legnagyobbak a New York-i metró és Holland Vasútak utastájékoztató rendszere. Tibor a hadoop-os és Amazon cloud cluster infrastrutúra szakértője, aktív open source fejlesztő, az Apache whirr és jcloud projektekben committer.

Simon Zoltán
projektvezető, Omixon

Az elmúlt 10 évben elsősorban az üzleti intelligencia területén dolgozott üzleti elemző, adatmodellező és projektvezető pozíciókban, de egyéb Java alapú fejlesztési projekteken is részt vett mint projektvezető.

Kránicz László
projektvezető, OTP Bank Nyrt.

Programozó üzemgazdászként 25 éve dolgozik a banki informatika területén, ebből az utolsó 9 évben egy zöld mezős adattárház építésén. Ez a technológiai ív a lyukkártyás dekád feldolgozástól az on-line kiszolgáláson át az Adattárházig tartott.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.