Előadások listája

Nemzetközi vendégelőadók

 • The Future of Data Warehousing
  Az előadás az adattárházak legfontosabb trendjeivel foglalkozik, kitérve az adatok gyűjtésére és az információk előállítására, a valós idejű döntéshozatal követelményeire és az analitikus alkalmazásokkal kapcsolatos kérdésekre, számos különböző iparágból származó példán keresztül bemutatva ezek hatását.
  Stephen Brobst, Chief Technology Officer
  Teradata

Szakmai előadások

A konferencián a technológiai újdonságok bemutatása mellett fontos szerepet szánunk az adattárházas fejlesztési és üzemeltetési legjobb gyakorlat ismertetésének, az érdekes hazai és külföldi esettanulmányok bemutatásának is. Ízelítő a várható programból:

 • Valós idejű adattárház-képességek kialakítása az OTP Bankban
  Esettanulmány

  Az adatvagyon növekedése, az üzleti funkciók terebélyesedése a feldolgozási idők növekedését, az átfutási idők meghosszabbodását eredményezték az adattárházakban, miközben a felhasználók egyre inkább azonnalra igénylik az információkat.
  Kránicz László, projektvezető
  OTP Bank Nyrt.

 • Tanulságok egy banki adattárház életéből
  Esettanulmány

  Egy komplex, sok adatforrásból építkező és számos üzleti területet kiszolgáló banki adattárház kialakítása és működtetése számos olyan érdekes kérdést vet fel, mint az adattárház egyes rétegeinek szerepe, az adatpiacok optimális kialakítása, az adatok frissítésének rendszere vagy a jogosultságkezelés különböző megoldásai.
  Kiss Tibor, BI osztályvezető
  K&H Bank

 • Adatbányászat a BigData világában
  Technológia
  Esettanulmány

  Az előadás arra keres válaszokat, hogy az egyre nagyobb méretű és egyre részletesebb adatbázisokban rejlő tudás kinyerése milyen fejlett analitikai és adatbányászati kihívásokat állít elénk, és ezek megoldásához milyen új technológiák érhetők ma el.
  Gáspár-Papanek Csaba
  Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

 • Genetikai elemzések a felhőben Hadoop/MapReduce használatával
  Technológia
  Esettanulmány

  Az előadás bemutatja, hogy hogyan lehet hatékonyan használni az Amazon Elastic Cloud Cluster felhőszolgáltatását Hadoop MapReduce keretrendszerrel nagyméretű genetikai állományok feldolgozására és elemzésére.
  Kiss Tibor, szenior szoftverfejlesztő mérnök és Simon Zoltán projektvezető
  Omixon

 • Kihívások a nagyméretű adattárházak fejlesztésében és üzemeltetésében
  Technológia

  Az elsősorban gyakorlati példákat bemutató előadás több, elsősorban a nagy adatmennyiségekből és a folyamatos bővülésből eredő problémát vesz számba, majd bemutat arra egy kiválasztott, működő megoldást. A tematika érinti a tervezési, betöltési és üzleti riportolási, üzemeltetési kérdéseket is.
  Bódogh Attila, innovációs igazgató és Ébert Gábor, adattárház fejlesztő
  Nextent Informatika Zrt.

 • Optimalizált adattárház rendszer – a Netezza DW Appliance
  Technológia

  Az előadás az IBM által tavaly fevásárolt Netezza adattárházas platformot mutatja be, amely az adattárház alkalmazásokra és analitikára kifejlesztett valódi célhardverek között az egyik piacvezető eszköz a világon.  Nagyméretű adattárházakhoz és nagyon gyors komplex analitikai lekérdezésekhez optimalizált, egyedülálló architektúrával rendelkezik.
  Baranyi Szabolcs, Information Management szakértő
  IBM Magyarország

 • Vállalati metaadat-kezelés az adattárházaktól a BI eszközökig
  Technológia

  A vállalati adattárházakban összegyűjtött adatok felhasználása, helyes értelmezése sok esetben egyre nagyobb problémát jelent. Az előadás bemutatja a metaadatok helyét és szerepét az adattárházas környezetekben, miért kell foglalkozni velük és hogyan lehet hatékonyan összegyűjteni, kezelni és elérhetővé tenni őket.
  Gollnhofer Gábor, partner
  Meta4Consulting Europe Kft.

 • Microsoft Parallel Data Warehouse: valódi MPP megoldás mega adattárházakhoz
  Technológia

  Az előadás a Microsoft közelmúltban megjelent masszívan párhuzamos adattárházas platformját mutatja be, amely hatalmas adatmennyiségek feldolgozására, lekérdezésére és elemzésére szolgál.
  Spinyhért Ferenc, Alkalmazás Platform Termékmenedzser
  Microsoft Magyarország

 • Üzleti intelligencia rendszer kialakítása az EGIS Gyógyszergyárban
  Esettanulmány

  Az előadás bemutatja, hogy az EGIS milyen módszerrel alakította ki elemzői adatpiacát és a ráépülő BI rendszert, kitérve az üzleti és technológiai nehézségekre. A projekt egyik érdekessége a belső erőforrások és a szállítók közötti munkamegosztás hatékony kialakítása és menedzselése volt, amelynek tapasztalairól szintén szó esik majd.
  Tajti Viktor, osztályvezető
  EGIS Gógyszergyár Nyrt.

 • Intelligens CRM a gyakorlatban
  Üzlet

  Az előadás a korszerű, hatékony CRM tevékenység alapjául szolgáló üzleti intelligencia és analitikai alkalmazásokkal és módszerekkel foglalkozik.
  Arató Eszter, CRM igazgató
  E-Star Alternatív Nyrt.

 • Hatékony vállalatirányítás adattárház alapokon
  Üzlet
  Esettanulmány

  Az előadás alapvetően üzleti szemszögből mutatja be, hogy a vállalatnál milyen módon alkalmazzák az adattárházas és üzleti intelligencia eszközöket a hatékony cégvezetés érdekében.
  Bácsfalvi Mihály, gazdasági vezérigazgató-helyettes
  Groupama Garancia Biztosító Zrt.

 • Az üzemeltetési költségek megfelezése: adattárház outsourcing tapasztalatok
  Üzlet
  Esettanulmány

  Minden cég, ahol kritikus döntéseket, üzleti folyamatokat, kötelező adatszolgáltatási feladatok megoldását bízzák az adattárházra, szembesül az adattárház / BI rendszer üzemeltetés problémáival, költségeivel. Számos kérdés merül fel a támogató szervezet nagyságától kezdve a belső és külső erőforrások arányán keresztül a megfelelő SLA-k kialakításáig.
  Rodau Viktor, application service analyst
  BAT Magyarország Kft.

Az előadások listája még nem teljes. A program változtatásának jogát a szervezők fenntartják.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.