Workshopok

A tavaly bevezetett nagy sikerű workshopok idén is helyet kapnak a konferencia programjában. A szakmai programmal párhuzamosan két kiscsoportos workshop kerül megrendezésre, ahol az adott témák vezető szakemberei segítenek betekintést nyerni az adattárházak építésének és hasznosításának egy-egy érdekes szegmensébe.

1. A Hadoop gyakorlati alkalmazásai

A workshop gyakorlati példákon keresztül mutatja be a Hadoop fürtözési keretrendszer használatát adattárházas környezetben, beleértve az adatok betöltését, feldolgozását és riportálását.

A workshop tematikája

  • A BigData platformok áttekintése, jellemző felhasználásuk
  • A Hadoop keretrendszer főbb komponensei
  • Adatbetöltés és integráció: Hadoop HBASE és MapReduce
  • A HIVE adattárház komponens bemutatása
  • A Hadoop és a hagyományos DW/BI szállítók kapcsolata
  • Gyakorlati példák, esettanulmányok

A workshop előadója
Földi Tamás, StarSchema Kft.
A Compaq svájci kutatóközpontjában kezdett foglalkozni elosztott adatbázisok fejlesztésével. Az elmúlt tíz év alatt számos európai és távolkeleti adatgyűjtő és elemző klaszter tervezésében és implementálásában vett részt. Jelenleg a Starschema Kft-nél fejlesztési igazgatója.

2. Bevezetés a Data Vault adatmodellezési módszertanba

A workshop bevezetést nyújt a Data Vault adatmodellezési módszertanba, bemutatja a Data Vault alapelemeit, összehasonlítja a csillagsémás (Kimball) és normalizált (Inmon) féle modelezéssel.

A workshop tematikája

  • A Data Vault alapú adattárházak felépítése
  • A Data Vault modellek elemei
  • Hub, Link és Sattelite komponensek struktúrája és kötelező elemei
  • A Data Vault alapú adattárházak töltése

A workshop előadója
Gollnhofer Gábor, Meta4Consulting Europe Kft.
Az adattárházak tapasztalt szakembere, 1996. óta foglalkozik magyar és külföldi DW/BI rendszerek kialakításával és ehhez kapcsolódó tanácsadással. Kiemelt szakterülete az adatmodellezés, mind az adattárházak, mind a hagyományos informatikai rendszerek terén. A The Data Warehouse Institute (TDWI) tagja, Certified Data Vault Data Modeler.

Jelentkezés és egyéb tudnivalók
A workshopok a konferencia résztvevői számára ingyenesek, de a hatékony munka érdekében csak korlátozott hallgatói létszámmal kerülnek megrendezésre, így nem minden jelentkező számára tudjuk garantálni a részvételt.

Jelentkezni csak a konferencia megkezdése előtt, emailban lehet a konferencia@adattarhazforum.hu címen. A csoportok kialakítása az érdeklődők listája alapján, a jelentkezés sorrendje és méltányossági szempontok figyelembe vételével történik.

A workshopokra a jelenkezés lezárult.


Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.