Részletes időbeosztás és napirend

A szerdai konferencia részletes, időbeosztást is tartalmazó napirendje itt olvasható:

Napirend

Már csak ma lehet regisztrálni a konferenciára

A konferenciára utoljára ma lehet online regisztrálni, ezért kérjük, hogy aki jönni szándékozik, de még nem jelentkezett, az délutánig tegye ezt meg.

A regisztrációs oldal itt érhető el.

Megszületett a DW-TREK nyereménysorsolás eredménye

A hazai adattárházak helyzetét vizsgáló DW-TREK kutatás kitöltői között a konferencia szóló belépőket sorsoltunk ki.

A sorsolás eredménye alapján a belépőket a következők kapják:

  • Kovács Gábor, CIB Bank  Zrt.
  • Gajdos Sándor, BInergy Kft.

A nyerteseknek gratulálunk és várjuk őket az Adattárház Fórumon.

Új előadás: Adatbányászat a BigData világában

A vállalati adattárházakban egyre nagyobb és egyre részletesebb információtömeg gyűlik napról-napra. Sok esetben már az egyszerű lekérdezések és riportok készítése sem könnyű feladat ilyenkor, a jellemzően erősen számításigényes fejlett analitikai és adatbányászati algoritmusok hatékony pedig futtatása pedig még kemény dió.

A BME-n tanító adatbányászati szakértő, Gáspár-Papanek Csaba előadásában arról fog beszélni, hogy milyen lehetőségek állnak ma rendelkezésre az óriási adatbázisok megszelídítésére, a saját Hadoop fürt építésétől a nagy gyártók célmegoldásain át a bérelhető felhőalapú adatbányászati megoldásokig.

Mobil BI kiállítás az Adattárház Fórumon

Az idei év újdonságaként a főprogram szereplő előadások mellé egy kísérő rendezvényként egy kiállítást szervezünk, ahol a mobil eszközökön futó BI szoftvereket lehet megnézni és kipróbálni.

A kiállítók között megtalálható szinte az összes hazánkban jelenlévő vezető BI szállító. A konferencia résztvevői a standokon első kézből szerezhetnek tapasztalatokat az IBM-Cognos, a MicroStrategy, az Oracle, az SAP-BusinessObjects és a QlikView okostelefonokon és táblagépeken futó alkalmazásairól.

A kiállítási standok a kávészüneteknek is helyet adó térben kerülnek felállításra.

További részletek

 

Új előadás: K&H banki esettanulmány

Újabb előadással bővült a szakmai program, amely egy komplex banki adattárház fejlesztése és üzemeltetése során felmerülő érdekes szakmai kérdések közül válogat.

Kiss Tibor, a K&H BI osztályvezetője olyan témákat fog érinteni, mint az adattárházak különböző rétegeinek szerepe vagy a logikai és fizikai adatpiacok kialakításának előnyei és hátrányai.

Megjelent az előadások részletes listája

A Programok menüponton keresztül hozzáférhető az előadások részletes listája.

A listában megtalálható az egyes előadások címe, rövid tartalma és az előadó neve és cége.  A színes kategóriacímkék pedig az jelzik, hogy milyen közönség számára szól elsődlegesen az adott előadás:

  • Technológia: Elsősorban informatikai kérdésekkel foglalkozó előadás
  • Üzlet: Elsősorban üzleti szempontokat bemutató előadás
  • Esettanulmány: Egy vállalat DW/BI gyakorlatának bemutatása

Előadások listája

Új regisztrációs kedvezmények

A jutányos árú korai regisztráció már lezárult, azonban a most jelentkezők számára két újabb  kedvezményt kínálunk.

Üzlet-IT Tandem: az adattárházas projektek sikeréhez elengedhetetlen, hogy egy cégben az üzlet és az IT szoros szakmai partnerségben dolgozzon, ezért egy üzleti és egy informatikai területen dolgozó munkatárs együttes jelentkezése esetén a második regisztrációból 50% kedvezményt biztosítunk.

Másik ajánlatunk a 3+1 csoportos kedvezmény, amely azon cégek számára szól, akik több résztvevőt is szeretnének küldeni.  Ennek érdekében három  résztvevő jelentkezése esetén a negyedik regisztráció ingyenes.

Felhasználói esettanulmányok

A konferencián a tervek szerint előadást fognak tartani az OTP Bank, az EGIS Gyógyszergyár, a Groupama Biztosító és a BAT  szakemberei.

Az előadások címe és rövid tartalma  a Programok oldalon olvasható.

 

Új technológiai előadások

A technológiai szekcióban többek között a Microsoft és az IBM-Netezza fogja bemutatni  adattárházas platformkínálatát.

Az Omixon pedig arról fog előadást tartani, hogy hogyan lehet hatékonyan használni az Amazon Elastic Cloud Clustert Hadoop Map/Reduce keretrendszerrel human genetikai adatok analízisére.